Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan EBA TV açıklaması

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip corona virüs (covıd-19) salgını önlemleri kapsamında ilkokul ortaokul ve lise kademesindeki öğrenciler uzaktan eğitim sistemine geçiş yaptı.

23 Mart tarihinden itibaren yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından öğrenciler TRT-EBA TV veya www.eba.gov.tr  adresinden düzenlenen çevrim içi derslere katılarak binlerce ders içeriğine ulaşabiliyor.

Ayrıca bu süreçte sınava girecek olan 8. sınıf öğrencileri için Bakan Selçuk ' 8.sınıf öğrenci ve öğretmenleri için EBA kullanım süreleri artırılarak canlı sınıf desteğini devreye alıyoruz. Canlı sınıfta öğrencilerimiz kendi öğretmenleriyle sanal sınıf ortamında ders işleyecekler.Özellikle 8. sınıf öğrencilerimizin sınav çalışma rutinine destek olmak için soru çözüm saatleri hazırladık. Çocuklar bu sayede kendileri için hazırlanan örnek soruları ekrandan  takip edebilecekler' açıklmasını yaptı.