EBA'DA TENEFFÜS ZAMANI

Uzaktan eğitimin başladığı tarihten itibaren ders içerikleri sunan EBA platformu teneffüs zamanı ile yeni içerikler ekledi. Teneffüs zamanı içinde zeka oyunları, okuma kitaplığı ve sanal müze turları var.

Zeka geliştirme oyunu GriCeviz EBA'DA

EBA platformuna giriş yapıldıktan sonra oyuna ulaşılabilecek. GriCeviz oyunu içerisindeki yapay  zeka algoritması sayesinde makine öğrenme teknikleri uygulanarak kullanıcıların öğrenme hızlarına uygun oyyun seçenekleri belirleniyor.

Evden çıkmadan müze gez

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve çeşitli kurumlar tarafından hazırlanan birçok müze sanal ortamda gezilebilecek. Sergilenen materyaller hakkında bilgiler verilecek.

Sen yeter ki okumak iste

Birçok kitap sanal ortamda  öğrencinin erişimine açıldı.Milli Eğitim Bkanı Ziya Selçuk'un yazdığı ve 23 Nisan'da çocuklara hediye ettiği 'İÇİMDEKİ OKUL SESLERİ' adlı kitapta yer almaktadır. Ayrıca dünya klasikleri ve çocuk kitapları dizisi de yer almaktadır.

www.eba.gov.tr/teneffus.html